Studenten

Bij het Kennisinstituut christelijke ggz (Kicg) zijn we voortdurend op zoek naar christelijke studenten in de masterfase van hun studie , die een onderzoeksstage willen doen of hun scriptie willen schrijven bij een van onze lopende onderzoek. We zoeken studenten van deze studies:

  • Psychologie
  • Pedagogische wetenschappen
  • Health studies
  • Theologie
  • Godsdienstwetenschappen/religiewetenschappen
  • Biomedische wetenschappen

Daarnaast bestaat voor masterstudenten psychologie of pedagogische wetenschappen de mogelijkheid om een combinatiestage te lopen waarbij je je scriptie schrijft bij een lopend onderzoek binnen het Kicg en daarnaast een klinische stage loopt op een van de afdelingen van De Hoop ggz.

Zit je nog niet in de masterfase van een van de eerder genoemde studies, maar wil je wel vast ervaring opdoen met onderzoek? Dan ben je van harte welkom bij het Kicg om als vrijwilliger naast je studie ervaring op te doen met het doen van onderzoek!

Hieronder vind je de vacatures die momenteel openstaan. Voor alle onderzoeken geldt kennis van SPSS als een pre.

Scriptiestudent

Als scriptiestudent schrijf je je scriptie aan de hand van data die al verzameld is door een van je voorgangers. Op deze manier voorkom je dat je vertraging oploopt doordat de inclusie stagneert en je daardoor nog niet voldoende participanten hebt om te kunnen analyseren. Daarnaast werk je zelf mee aan de dataverzameling en monitoring van een onderzoek. Deze dataverzameling vindt plaats in het Neurolab in Dordrecht. Hier vind je een overzicht van de lopende onderzoeksprojecten waarbij het mogelijk is om je scriptie te schrijven.

Je kunt op de volgende momenten starten als scriptiestudent:

  • Per september 2020
  • Per januari 2021

Voor meer informatie of solliciteren kun je contact opnemen met Hanneke Schaap, rector Kicg (h.schaap@kicg.nl) of Jacomine den Boer, onderzoekscoördinator De Hoop ggz (onderzoek@dehoop.org).

Onderzoeksstage

Als onderzoeksstagiair ben je actief betrokken bij lopend onderzoek en kun je binnen dit onderzoek je scriptie schrijven. Hiervoor is het van belang dat je gedurende 6 maanden 4 dagen per week of gedurende 12 maanden 2 dagen per week aanwezig bent op het Neurolab in Dordrecht.

Tijdens de onderzoeksstage krijg je de mogelijkheid om alle onderdelen van wetenschappelijk onderzoek te zien en uit te voeren. Je ontvang een stagevergoeding conform de CAO ggz. Hier vind je een overzicht van de onderzoeken waarbij het mogelijk is om aan de slag te gaan als onderzoeks-stagiair.

Je kunt op de volgende momenten starten:

  • Per september 2020
  • Per januari 2021

Voor meer informatie of solliciteren kun je contact opnemen met Hanneke Schaap rector Kicg (h.schaap@kicg.nl) of Jacomine den Boer, onderzoeks-coördinator De Hoop ggz (onderzoek@dehoop.org).

Combinatiestage

Bij een combinatiestage loop je 6 maanden lang, 3 dagen per week een klinische stage op een van de afdelingen van De Hoop ggz. Daarnaast ben je 6-12 maanden lang een á twee dagen per week bezig met het schrijven van je scriptie.

Je schrijft je scriptie aan de hand van data die al is verzameld door je voorgangers. Op deze manier voorkom je dat je vertraging oploopt doordat de inclusie stagneert en je daardoor niet voldoende participanten hebt om te kunnen analyseren. Daarnaast werk je mee aan de dataverzameling en monitoring van een onderzoek. De data-analyses doe je op locatie. De dataverzameling vindt plaats in het Neurolab in Dordrecht. Tijdens de combinatiestage ontvang je een stagevergoeding conform CAO ggz.

Bekijk hier de vacature voor een combinatiestage.

Vrijwilliger

Als vrijwilliger ga je meekijken en meedoen in het onderzoeksproces. Daarnaast biedt het een kans om al tijdens je bachelor in contact te komen met professionals en een kijkje te nemen in de klinische praktijk.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met Jacomine den Boer, onderzoeks-coördinator De Hoop ggz (onderzoek@dehoop.org).
Wil je solliciteren? Ook dan kun je een mail sturen naar onderzoek@dehoop.org met daarin je motivatie en cv.