Lustrumcongres 22 november: ‘God, geluk en ggz’ met Dirk de Wachter

Zingeving in de herstelgeoriënteerde zorg

Het Kennisinstituut christelijke ggz (Kicg) bestaat 5 jaar! Om dit te vieren organiseren we samen met de Christelijke Vereniging voor Psychiaters, Psychologen en Psychotherapeuten (CVPPP) op 22 november een congres. Dit congres is met name interessant voor zorgprofessionals in de ggz, zoals psychiaters, (klinisch) psychologen, verpleegkundig specialisten, verslavingsartsen en theologen. Andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom!

Klik hier om u direct aan te melden!

Programma

14.00 uur – Inschrijving met koffie en inloop
14.30 uur  – Opening Irene Blom (directeur behandelzaken De Hoop ggz).
14.40 uur – Laurens Vreugdenhil (psychiater) leidt in als dagvoorzitter
14.45 uur –
Spreker 1: Dirk de Wachter (psychiater en psychotherapeut UPC KU Leuven): Wat is een goed leven? Gaat dat over geluk, over zin, of over wat anders? Dirk de Wachter deelt zijn visie met ons en maakt de vertaalslag naar de zorg: wat is wezenlijk in de zorg om cliënten in staat te stellen hun leven goed te leven?
15.30 uur – Spreker 2: Ewoud de Jong (psychiater Eleos): Ewoud de Jong reageert op het betoog van Dirk de Wachter vanuit de praktijk waarbij hij ontwikkelingen in de ggz, zoals de herstel georiënteerde zorg en ‘redesigning
psychiatry’ meeneemt.
15.50 uur – Hanneke Schaap: 5 jaar! Wat het Kicg doet, gedaan heeft en wil bereiken voor de komende periode.
16.00 uur – Pauze
16.20 uur – Spreker 3: Hanneke Schaap (rector Kicg en bijzonder hoogleraar VU): Hanneke Schaap legt bevindingen uit empirisch onderzoek naar klinisch
en existentieel herstel van psychiatrische patiënten naast het referaat van Dirk de Wachter en onderzoekt de implicaties daarvan voor behandeling en begeleiding.
16.40 uur – Spreker 4: Guus Labooy (arts en theoloog): Guus Labooy geef vanuit theologisch ethisch perspectief een reflectie op het referaat van Dirk de Wachter en de plaats van geloof zingeving in de ggz.
17.00 uur – Spreker 5: Rokus Loopik (stigmabestrijder): Het perspectief vanuit de cliënt; waar help je hen echt mee?
17.20 uur – Plenaire forumdiscussie (onder leiding van Laurens Vreugdenhil)
18.15 uur Maaltijd (facultatief)

Praktische informatie

Datum: vrijdag 22 november 2019
Tijd: 14.00-18.00 uur, aansluitend een facultatieve maaltijd
Aanmelden: via dit aanmeldformulier
Kosten: €95,-
€35,- voor studenten en voor medewerkers van De Hoop ggz en Eleos
€80,- voor leden van de CVPPP
Locatie: De Hoop ggz, Provincialeweg 70, Dordrecht
Meer informatie: Vragen of opmerkingen kunt u sturen naar Agnes Hagenbeek via info@kicg.nl. U kunt ook bellen naar 088-892 12 35.
Annuleren:  Tot dinsdag 12 november 2019 kunt u schriftelijk kosteloos annuleren. Na deze datum wordt bij annulering het volledige deelnamebedrag in rekening gebracht. U kunt dan wel een vervanger sturen, mits u dat van tevoren doorgeeft.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd psychiaters, (klinisch) psychologen, verpleegkundig specialisten, theologen en verslavingsartsen.